Employer Branding video

Employer branding video har den klare fordel, at det er et touchpoint, hvor der generelt er kontakt med din målgruppe i længere tid end, hvis du kun formidler dit budskab via tekst. Det er ikke uden grund, at Youtube er den 2. mest brugte søgemaskine i Danmark.

Employer Branding video – Gør det rigtigt

Bruger du film som medie på den rigtige måde, både i format og valg af platforme eller touchpoints såsom jobportaler, jeres firma website osv., så vil du opleve, at du opbygger en troværdighed og en skare af følgere, der er interesseret i at arbejde i din virksomhed.

Men før du kommer så langt, så skal du vælge én eller flere af følgende tilgange til din Employer Branding film. Det er som udgangspunkt umuligt at vælge alle tilgange, så foretag en prioritering. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte mig, så vi får lagt en optimal plan for din Employer Branding.

Medarbejder som ambassadør

Vi elsker at spejle os i andre mennesker. Hvis jeg er ung, så synes jeg måske ikke, at det er så fedt at se en video med en direktør, der har gråt hår. Omvendt så synes en moden medarbejder ikke nødvendigvis, at det er tiltrækkende, at se en person på 25 år, der fortæller om, hvordan man giver den gas firmaet.

På samme måde, så tiltrækker talenter andre talenter.

I gamle dage – for nogle få år siden, da lavede man Employer Branding videoer med en lang række statements – det gør man ikke i samme grad mere. Det virker alt for stilistisk og corporate.

I forlængelse af tiltrækning af talenter, så er det vigtigt konkret at beskrive, hvilke karrieremuligheder, der er. Vil du nå den unge målgruppe, så skal du ikke fortælle om, hvordan først i løbet af 20 år kan blive partner i advokatfirmaet. Her skal du derimod lave en teaser på, som du naturligvis kan efterleve, at det er muligt at blive partner, hvis følgende mål er opfyldt: Omsætning, Customer Lifetime Value eller andre faktorer, som I lægger vægt på i din virksomhed.

Valg af målgruppe

En Employer Branding video i rekrutteringssammenhæng, er ikke en corporate video, der forherliger jeres virksomheds historie og, at I har haft besøg af Kongehuset.

I stedet for skal du være kniv skarp på dit valg af målgruppe, og have en forforståelse på, hvordan denne målgruppe tænker og agerer på de sociale medier. Der er også forskel på, hvilke fordele og ulemper der er på de forskellige medier.

Følgende video, er ikke en rekrutteringsvideo, men viser, hvordan man med musik, kan pumpe en video op, til at formidle et event, hvor det handler om at være rå.

Influencer marketing

På de sociale medier findes der en række influenter. Nogle er eksperter, andre laver blogs i videoformat, det såkaldte vlog, som kan være af personlig og sjov karakter.

Som hovedregel kan du regne med, jo flere followers en influent/youtuber har på sin Youtubekanal, jo dyrere bliver det. Men der findes naturligvis også tricks i den sammenhæng til at få mest muligt for dine penge.

Video – skil dig ud fra mængden

Du skal ikke være sjov, bare for at være sjov. Men du skal derimod fokusere på at skabe en fortælling, som ingen af dine konkurrenter har. Derfor kan du med fordel se på, hvad andre brancher laver af Employer Branding movies.

Kig også gerne på, hvad de laver i udlandet.

Som i afsnittet om at bruge: Medarbejdere som ambassadører, så er denne video et eksempel på, hvor der bruges alt for mange klichéer såsom:

  • Som ansat får man lov til at prøve en masse – man bliver kastet ud på dybt vand
  • Enormt engagement
  • Nye udfordringer
  • Ikke to dage er ens
  • Arbejde under frie rammer
  • En flad organisation
  • Sjov arbejdsplads
  • Udfordrende

Film for udkantsdanmark

Hvis din virksomhed ligger der, hvor der er 20-30 kilometer til den nærmeste by, som ikke er særlig stor, så kan de være op ad bakke. Så her skal du forklare, hvorfor det er fedt at arbejde i jeres område. Følgende er ikke en Employer Branding video, men du kan bruge det til inspiration for at se, hvilke virkemidler reklamefilmen bruger.

Jobopslag

Når du nu har lavet din Employer Branding film, så skal du naturligvis integrere din film både på dit website, og på dine jobopslag. Men for at din film får størst mulig effekt, er det ikke lige meget, hvordan du får integreret din film på dit website eller jobopslag. Det handler i høj grad om placering i forhold til teksten, og hvordan jobteksten er skrevet.

Lægger du op til en aktiv eller passiv adfærd i forhold til de potentielle ansøgere?

Med andre ord, så er der en lang række ting, som du skal tænke på både før, under og efter du får lavet din Employer Branding video, men det hjælper jeg dig gerne med.

Employer Branding video – tips og tricks til dig fra Ole Holdgaard

Ole Holdgaard, Employer Branding specialist.