Youtube eller Vimeo ?

Youtube eller Vimeo – Hvad skal jeg vælge, og hvorfor? Det ser vi nærmere på her:

Online content video er vejen frem, når du gerne vil have mere end få sekunders opmærksomhed fra de unge. Det betyder ikke, at tekst er dødt som kommunikationsværktøj, men det betyder, at holder du dig til at give al information pr. skrift, så får du rigtig svært ved at komme igennem med dit budskab.

Lave video til nettet

Før du laver din første video til nettet, så kan du med fordel lave nogle tests af: Dine færdigheder, lyd, lys og effekt, ved at optage en eller flere videoer med din smartphone. Optager du via iPhone, kan du redigere din video via iMovie. Til Adroid findes der også en lang række software til videoredigering. Det kan eksempelvis være: Movie Maker Filmmaker.

Når din video er klar, så skal video lægges på en medieplatform, der stiller en server til rådighed. De mest udbredte medieplatforme er Youtube og Vimeo. De har i forhold til hinanden en række fordele og ulemper, som jeg kort vil gennemgå her:

Vimeo video

Denne videokanal udmærker sig ved at have en høj billedkvalitet, og der er ingen reklamer. Men Vimeo kan ikke tilbyde denne videokanal gratis, så du kommer til at betale et abonnement for din administratorkonto.

Som udgangspunkt er videoerne på Vimeo mere seriøse end på Youtube. Du kan dog ligesom på Youtube, se baby- og kattevideoer på Vimeo.

Youtube video

Da Google ejer Youtube, og Youtube er klart den mest foretrukne medieplatform i Danmark i forhold til Vimeo, så får du automatisk det bedste udgangspunkt for online trafik og antal visninger, ved at vælge Youtube som markedsføringskanal.

Vælger du at bruge Youtube, kan du fravælge reklamer på dine videoer. Det gør, at du ingen indtjening har på reklamer, men det er formentlig heller ikke i din interesse at jobsøgende unge ser reklamer, når de unge i stedet for skulle se dine Employer Branding videoer.

Videoer med undertekster

Når du har dine videoer klippet og uploaded til eksempelvis Youtube, så mangler du lige at lave undertekster. På Youtube ligger undertekstfunktionen under ’CC’ (closed captioning).

At skrive undertekster har en række fordele:

  1. Det er ikke kun hørehæmmede, der elsker undertekster. Når vi er på farten, så er der baggrundsstøj, så det letter forståelsen at se en video med undertekster.
  2. En del unge elsker at se videoer, imens de deltager i dagens undervisning. Derfor er mute-knappen sat til på computeren.

Her kan du læse mere om: Unge og sociale medier.