Jobportaler for unge

Jobportaler for unge er i Danmark kendetegnet ved at være delt op i en række nicher: Elever, praktikpladser, jobportaler for unge generelt, studiejob og graduate programmer. Så hvad du kan lægge vægt på, for at få mest for dine penge, får du en guide til her:

Elevportaler

Der findes et par elevportaler i Danmark, der begge er landsdækkende. Som navnet beskriver, fokuseres der på formidlingen af elevjob og elevkampagner. De unge, der bruger disse jobportaler bruger kun elevportalen i en kort periode, hvor de søger efter elevjob. Derfor er elevjobportalerne kendetegnet ved, at der er en primær aktivitet i foråret vedrørende elevstillinger, der starter efter sommerferien. Ulempen kan derud over være, at de unge ikke er vant til at bruge jobportalen, eller ikke kender jobportalen, da jobsitet kun bruges kortvarigt.

Jobportal for unge

Ønsker du at få ansat en teenager, eller en ung op til starten af 20´erne, så kan du eksempelvis bruge Ungarbejde.dk, der både tilbyder fritidsjob og fuldtidsstillinger, samt elevpladser i hele Danmark. Derudover tilbydes der job i udlandet og job til sabbatåret. Her er de unge i stort omfang vant til at arbejde, da de unge lærer jobportalen at kende fra de er 13-15 år, og så bruger de jobbanken aktivt i en længere årrække.

Studiejob

Her er en lang række udbydere. Det kan være universiteternes jobbanker, eller deciderede jobsites for studerende. Nogle jobbanker fokuserer udelukkende på job for akademikere, imens eksempelvis Findjobhub.com både formidler job for studerende, der blot søger et job ved siden af deres studie til supplering af SU – samt studierelevante jobs på alle niveauer.

Findjobhub tilbyder jobsøgende alt fra: Studiejob – praktikpladser – elevpladser til graduate programmer m.v.

Facebook

Facebook kan bruges til jobopslag, og du kan segmentere dine jobopslag, men måden, hvorpå de unge bruger Facebook, skal du have for øje, når du vælger dette medie i din søgning efter unge til din virksomhed. Her kan du læse mere om: De unges brug af sociale medier til jobsøgning.

Linkedin

Den aldersmæssige trend er for nedadgående, men der findes alt andet lige ikke mange unge med et spændende CV og godt netværk, med mindre de unge er fyldt 25 år, og har en bachelor, eller arbejdet som souschef i en butik. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan få fat i de unge via dette job medie, men det er relativt dyrt at annoncere her. Alternativt kan du gå via din virksomhedsprofil, eller eget netværk, for at komme i indirekte kontakt med de unge.